Articles

Waarom heb ik zomaar blauwe plekken?

Waarom heb ik zomaar blauwe plekken?

Een blauwe plek ontstaat als een bloedvat beschadigd raakt. Doordat u zich bijvoorbeeld stoot gaat deze onderhuids bloed lekken, waardoor een blauwe of rode vlek in de huid ontstaat. Na een paar dagen wordt deze vlek vaak groen of geel van kleur.

Wat als een blauwe plek niet weg gaat?

Je moet je vooral niet druk maken. De meeste oorzaken van een blauwe plek zijn onschuldig en kunnen geen kwaad. Meestal verdwijnen ze na een paar dagen vanzelf. Om het proces wat te versnellen, kun je de plek na een val of stootincident koelen met een icepack.

Welke ziekte veroorzaakt blauwe plekken?

Je bent ziek Vooral bij bloedarmoede, leukemie en leveraandoeningen krijg je snel last van blauwe plekken. Vertrouw je jouw blauwe plekken niet? Breng dan een bezoekje aan de huisarts. Die kan vaak meteen zien of jouw blauwe plekken het gevolg zijn van een ziekte of niet.

Wat moet je doen als je een blauwe plek hebt?

Sommige lichaamsdelen zijn gevoeliger voor blauwe plekken, zoals de schenen, omdat de huid daar dunner is.

  1. Rust. Laten we meteen beginnen met de leukste en makkelijkste tip van ze allemaal: rusten.
  2. IJs.
  3. Vitamine C.
  4. Raak het niet aan.
  5. Smeer Arnica zalf.
  6. Rook niet.
  7. Vermijd bepaalde medicatie.

Wat is een blauwe plek die je krijgt als je je stoot?

Als je je stoot gaan die heel snel kapot. Een blauwe plek is een bloeduitstorting of een bloeding onder de huid die langzaam omhoog komt en dan zie je hem ook. Als een bloedvaatje kapot gaat dan lekt het bloed eruit en dat stapelt zich langzaam op onder de huid.

Wat betekent een bloeduitstorting?

Met een bloeduitstorting of hematoom wordt een situatie bedoeld waarbij bloed het vaatbed verlaat (bloeding) en zich ergens in het lichaam ophoopt.

Wat is het gevaar bij een blauwe plek?

Een blauwe plek is een zichtbare bloeduitstorting op de huid. De meeste blauwe plekken worden veroorzaakt door een kneuzing en zijn niet gevaarlijk.

Hoe lang duurt het voordat je een blauwe plek ziet?

Een blauwe plek, bloeduitstorting of hematoom is een veelvoorkomend verschijnsel. Door stoten of vallen ontstaat een onderhuidse bloeding. Dit leidt tot een blauwpaarse vlek die meestal na enkele dagen verkleurt en verdwijnt. Wist je dat vrouwen en ouderen sneller blauwe plekken krijgen?

Doet een blauwe plek altijd pijn?

Een blauwe plek is meestal gevoelig als je er op drukt. Dit komt omdat op de plaats van de blauwe plek een beschadiging zit. Het is alsof je op een wond drukt, maar dan onder de huid. In sommige gevallen kan een blauwe plek of kneuzing na een aantal weken nog steeds gevoelig zijn.

Wat zijn bloeduitstortingen?

Hoe camoufleer je een blauwe plek?

Krijg je toch een kneuzing of blauwe plek dan is er nog geen reden tot paniek. Ten eerste, koel de gekneuzde gebieden als je thuis bent gekomen. Dit kan met gevriesde erwten (met theedoek) maar ook een simpel watje met water geeft al goed effect. Als je klaar bent met koelen smeer dan arnica créme op je gezicht.

Kan een blauwe plek gevaarlijk zijn?

Wat is een blauwe plek?

Een blauwe plek is het gevolg van een beschadigd bloedvat. Een bloedvat kan beschadigd raken door een harde stoot of klap. Bij zo’n beschadiging lekt er bloed uit het bloedvat, met een bloeduitstorting tot gevolg.

Wat is de blauwe plek in de huid?

Een blauwe plek ontstaat wanneer een bloedvat beschadigd raakt door bijvoorbeeld een stoot. Door de beschadiging kan er bloed uit het bloedvat lekken en een bloeduitstorting veroorzaken. Hierdoor ontstaan er in de huid plekken die in eerste instantie rood of blauw van kleur zijn.

Is er sprake van kanker met blauwe plekken?

Het is niet waarschijnlijk, maar het is mogelijk dat het er sprake is van kanker als je spontaan blauwe plekken krijgt. Als je je daarbij ook moe en zwak voelt voel en gewicht verliest zonder een dieet te volgen, dan is het van belang een arts te raadplegen.